Behandeling Parkinson

Behandeling Parkinson met ergotherapie

Ergotherapie leert u om te gaan met Parkinson, zodat u zo zelfstandig mogelijk uw dagelijkse dingen kunt blijven doen.

Behandeling Parkinson

Het uitvoeren van dagelijkse activiteiten is niet altijd vanzelfsprekend wanneer u Parkinson heeft. U kunt moeite hebben om zelfstandig te eten, lopen en zelfs praten. De problemen die u ervaart door Parkinson kunnen helaas niet verholpen worden. Ergotherapie leert u om te gaan met Parkinson, zodat u zo zelfstandig mogelijk uw dagelijkse dingen kunt blijven doen.

Ergotherapie en Parkinson

De behandeling van Parkinson met ergotherapie richt zich op de problemen in het dagelijks handelen, zoals problemen met wassen en aankleden. Maar ook eten en drinken, problemen met verplaatsen binnen en buiten de woning, in en uit bed gaan en omdraaien in bed of het beoefenen van de hobby’s.

Samen met de ergotherapeut zoekt u naar oplossingen en leert u dingen anders te doen. Zoals:

  • leren omgaan met stress en tijdsdruk;
  • leren handelen met gerichte aandacht;
  • leren omgaan met dubbeltaken;
  • leren toepassen van externe prikkels (cues) in dagelijkse activiteiten, waardoor bijvoorbeeld momenten van ‘bevriezen’ doorbroken kunnen worden.

Advisering en begeleiding van mantelzorgers maakt ook onderdeel uit van de ergotherapeutische behandeling.

Neem contact op voor meer informatie over de behandeling van Parkinson.

Ergotherapiepraktijk Vera Mölders is aangesloten bij ParkinsonNet.

ParkinsonNet

Ergotherapiepraktijk Vera Mölders is aangesloten bij ParkinsonNet Nijmegen, een regionaal netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van Parkinson. Binnen dit netwerk werken wij samen met andere medische disciplines, zoals fysiotherapeuten, logopedisten, verpleegkundigen en neurologen. De behandeling van Parkinson is erg complex, omdat iedere Parkinsonpatiënt andere klachten heeft. Vaak zijn er dan ook meerdere medische disciplines betrokken bij de behandeling van de ziekte.